Zdrowe batoniki z owsianki i bakalii

Zdrowe batoniki z owsianki i bakalii

Okres noworoczny to idealny czas na postanowienia. Dla wielu osób najważniejszym wyzwaniem na nowy rok będzie zdrowe odżywianie. Jeśli jesteś wśród nich, dzisiejszy wpis pomoże Ci dotrzymać obiecanego sobie słowa. Proponujemy zdrowe batoniki z owsianki i bakali. Nadają się jako przekąska do szkoły i pracy, na śniadanie, ale również na deser na przyjęcie w gronie rodziny i przyjaciół. Przygotujesz je błyskawicznie. Wystarczy tylko mleko, miód, owsianka i bakalie.
Smacznego!

Przepis na zdrowe batoniki z bakaliami i owsianką

Składniki:

  • 1,5 szklanki mleka ekologicznego kokosowego lub krowiego,
  • 1,5 szklanki owsianki górskiej,
  • 0,5 szklanki kokosu,
  • 0,5 szklanki żurawiny niesłodzonej,
  • 0,5 szklanki orzechów włoskich
  • ¼ szklanki rodzynek,
  • miód.

Przygotowanie:

  1. Zagotuj 1,5 szklanki mleka.
  2. Odczekaj kilka minut i dodaj 1,5 łyżki miodu.
  3. Do mleka wsyp wszystkie składniki i wymieszaj.
  4. Tak przygotowaną masę wlej do wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
  5. Piecz około 1 godziny w 130°C.
Podsumowanie
recipe image
Nazwa przepisu
Zdrowe batoniki z owsianki i bakalii
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania/pieczenia
Czas przygotowania razem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *