Sezon na botwinę zaczyna się w kwietniu. Najpopularniejszą formą wykorzystania tego warzywa jest przygotowanie zupy. Różowa, lekko słodka, pełna warzyw — jest idealna na wiosenny obiad. Ponadto bardzo zdrowa, zawiera bowiem magnez, wapń, sód oraz witaminę B1 i C. Szczególnie warto ją jeść cierpiąc na anemię, ponieważ buraki poprawiają jakość czerwonych krwinek. Botwina polecana jest również osobom będącym na diecie, gdyż jest niskokaloryczna i przyspiesza przemianę materii. Zdrowa zupa z botwinki — sprawdź, jak ją ugotować.
Na naszym blogu znajdziesz przede wszystkim przepisy bez glutenu, dania wegańskie i potrawy wegetariańskie. W naszym menu nie brakuje jednak także dobrej ryby, tradycyjnego rosołu i ulubionej wątróbki. Nie wpisujemy się w kulinarne schematy, jemy zdrowo, ale zgodnie z naszą intuicją.
Naturalne kosmetyki
Najlepsze kosmetyki to te naturalne. Przygotowujemy je na bazie ulubionej lawendy, ale dodajemy do nich również olejki, które są największym kosmetycznym skarbem natury.
Na tej stronie używamy plików cookie Google, by móc świadczyć Ci usługi, personalizować reklamy i analizować ruch. Informacje o tym, jak korzystasz z tej strony, są udostępniane Google. Korzystając z niej, zgadzasz się na to.OKWięcej informacji
Dodaj komentarz