Pasztet ze słonecznika i kaszy jaglanej

Pasztet z kaszy jaglanej i słonecznika

W dzisiejszym wpisie chciałabym przedstawić Wam przepis na pyszny, delikatny i niesamowicie sycący pasztet z kaszy jaglanej i słonecznika. 

Przepis na pasztet z kaszy jaglanej i słonecznika

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy jaglanej,
  • 1 cebula,
  • 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej lub mąki z tapioki,
  • 1 szklanka ziaren słonecznika,
  • pół szklanki pestek dyni,
  • 1 łyżeczka soli himalajskiej,
  • 2 łyżeczki tymianku,
  • 1/4 szklanki wody.

Przygotowanie:

  1. Kaszę jaglaną namocz w occie przez godzinę, następnie ugotuj.
  2. Obierz cebulę, pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.
  3. Kaszę, słoneczki i pestki dyni zblenduj. Dodaj mąkę, wodę i tymianek.
  4. Formę do pieczenia wysmaruj olejem, a następnie wlej pasztet.
  5. Piecz około 1 godziny w temperaturze 180 stopni.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes