Sok z arbuza i malin oraz brzoskwiń

Jeszcze letni – sok z arbuza i malin

Lato dopieka końca. Póki trwa, czerp z niego jak najwięcej! Jednymi z dobrodziejstw najcieplejszej z pór roku jest bogactwo sezonowych owoców. Zimą i jesienią nie smakują one już tak samo, dlatego dzisiaj proponuję sok z arbuza i malin.

Oprócz podanych owców do soku dodałam jabłka i brzoskwinie. Taki mix owoców gasi pragnienie i natychmiast nawadnia organizm, poza tym uzupełnia zużyte pokłady energii. Taki sok bogaty jest w potas, wapń, magnez i witaminę C. Oprócz tego zawiera cytrulinę, która posiada właściwości zmniejszające stany zapalne. W soku z arbuza i malin znajdziesz także likopen – silny antyoksydant.Sok z arbuza i jabłek

Arbuz daje uczucie rześkości, malina słodyczy, a brzoskwiniowa nuta sprawia, że sok jest bogaty w smaku.

Przepis na sok z arbuza i malin

Składniki dla dwóch osób:

  • ćwiartka arbuza,
  • 100 g malin,
  • 3 średnie jabłka,
  • 1 brzoskwinia.

Przygotowanie:

  1. Umyj wszystkie owoce.
  2. Arbuza obierz i pokrój na niezbyt duże kawałki.
  3. Obierz brzoskwinie. Potem pokrój je na ćwiartki razem z jabłkami.
  4. Wkładaj poszczególne owoce do sokowirówki.
  5. Przelewaj do szklanek lub słoików.

Wskazówki:

  1. W upalne dni do soku warto dodać kilka kostek lodu.
  2. Sok możesz udekorować cząstką arbuza, kawałkiem brzoskwini, kilkoma malinami lub listkiem mięty.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes